FREDAG 28 okt

heeej igen alla!!
vilka 2 räliga dagar jag haft :( har vart på ett sju jävlars dåligt humör alltså, jag som vanligtvis älskar när ungarna e i köket o hjälper till, el bara i samma rum som jag, vill ju ha dem nära...
men ack o nej dessa 2 dagr har jag bara fått spader... -UT UR MITT KÖÖÖÖK bums!!
fy känner mej så illa usel.. men men.. gubben e trist å tråkig, inge skratt där inte, ikväll hägrar rådjus-styckning, halloweenkalas å tösabits-hämtning.
äntligen ska min vilda tilda komma en hel helg, ska bli så in i bänkens roligt, saknar ju en bit av mitt hjärta när hon inte är här.. får sätta henne i renoverings-arbete, hon kan måla om på kontoret :) elin kommer att bli sååå lycklig hon fyller år på måndag, äntligen fyller hon 10 å då får man egen mobil i detta hemmet, som hon har längtat! har köpt en lila-metallic begagnad o anna har varit skickebud till 3-butiken o köpt ett kontantkort o en 100 kr laddning :) tror jag kommer att bli sms-bombad :)
idag MÅSTE jag:
1, baka bröd till johan
2, städa lukas rum
3, städa toaletterna (har bar 3 st urk)
4, dammsuga av kök, hall, o vardagsrum.
vill inte alls men får göra ändå, blir lite gäster m småbarn på lördag-kväll så inte så bra m småsaker o hundhårstussar överallt då.
hmmm... sitter å funderar på om det faktiskt kan vara sockerabstinen som gör mej så jäklars lättirriterad, var nog ingen hit att få det samtidigt som "pms".. ingen bra kombination stackars pappa fick sig en radänga igår..
nåja nu blir det ett blogginl till i en annan kategori, sen är de dax å dra igång..

25 okt tisdag godmorgon!

god morgon alla!
hmm det där med att dra ner på kaffekonsumtionen går INTE bra.. men socker i kaffet e borta iaf! snart vant mej men de smakar ju inte som de brukar de får ja ju erkänna..
idag skulle jag göra mej lite till, å tänkte nu baskemej ska vi ändra lite på frukostvanorna.. annars blir de macka o mjölk el yoggi o sockerbombsmussli, barnen tycker de är jättegott javisst, men kanske dom skulle få sig en släng av hälso-sleven när jag nu ändå håller på så att säga.. kommer nog dagar när de blir de vanliga för ork o tid tryter men försöka kan man ju.
idag serverades : stekt ägg, 3 halva baconskivor, ½ avokado o lite kantareller till frukost, snyggt upplagt på vars en 4-kantig tallrik. 
johan mumsade i sig allt utom avokadon den va INTE GOD.. men resten var superkalas!
elin min lilla loppa sa: men mamma, om du nu ändå ska göra så konstig mat kunde du väl bytt ut bacon mot vitlöks-sill ....
lillplutten har lika hemskt morgonhumör som mor o är dessutom ett rutin-vanedjur, så han fick en liten skål soya-blåbärsyoggi (han äter dessutom frukost på dagis)
jaja, rom byggdes inte på en dag, och i morgon vete tusan vad för roligt som ska serveras..
för min egen del, jag som bara avskyr att äta på morgonen fick det bli en ren muta: 1 dl keso, några räkor, 2 halva baconskivor samt kantareller o ½ avokado. det gick ner men fortf är det ingen hit m mat på morgonen..
magen har fått spader av kostomlägget, energin känns ovan.. jag känner mig faktiskt gladare, om det nu beror på maten, el mindre värk el bara rätt o slätt att jag tagit tag i matbiten igen och äter sånt jag vet är bra för mig vet jag inte.. får vara vad det vill men skönt känns det!
letade igår på massor av gi-sidor men blev bara totalt förvirrad!! å allt kostar pengar, gratis versionerna funkar NADA!! bestämde mig för en hyfsat bra gi-tabell som jag sparat på "skrivbordet" men i övrigt blir de min montinjack-bok o sunda förnuftet som får råda, ja kör min egen "må-bra-diet, dvs en härlig blandning av viktväktarna, gi o sunt förnuft. så länge jag har mindre värk o blir piggare så räcker det, viktminskning är kul bonus!!
tack till min underbara knasige konstige make, som aldrig kör m peptalk men däremot ALLTID handlar hem vilken konstig mat jag än ber om, o i stora mängder :) som tex igår: 2 kg cashewnötter, 18 avokados, 3 kg palsternacka.. då ska ni även veta att på handlings-sms:et står det aldrig antal el hur mycket, bara tex: avokado, cashewnötter, salladsgrejor, rotfrukter...
å hem kommer det 25 tomater, 3 stora gurkor osv osv..
igår inträffade dock en smula förvirring.. på listan stod det: fruktos.. å hem kommer det frukt i enorma mängder.. när jag frågar varför? (hade inte skrivit frukt, för det köpte jag hem härromdagen) sa han att det enda han visste om fruktos var att det fanns i frukt, alltså, ville jag då inte ha hem frukt?
tog en liten stund att förklara att det finns ett "pulver" som heter fruktos som kan användas ist för socker som är bättre för kroppen..
nu har jag kokt ägg, och ska göra en god röra, ägg, räkor kräftor o kesella, salt o nymald peppar, har testat, funkar super att frysa in i portioner :)
solskensdag till er alla o kanske vi ses senare :)

24 oktober måndag

halllååååå
här kommer jag :) bara ett snabbinlägg, snurrade runt för att hitta gi värdet på honung..
hanmade på gi viktkoll, blev genast gratismedlem. så gjorde jag hälsotestet:detta blev en del av svaret, ska man skratta el gråta??

Förvirring
Beskrivning: Om denna rubrik står högst upp är just förvirring ett centralt tema i din nuvarande livssituation. Du är bekymrad, splittrad, tvivlande, vilsen och ifrågasätter både dig själv och din omgivning. Du känner dig frustrerad, rastlös, ensam, ledsen och upplever att andra inte förstår dig, vilket leder till oro och ångest. Du upplever i samband med detta ett visst utanförskap i förhållande till andra och en känsla av att vara annorlunda. Du bör vara uppmärksam på att förvirring i sig inte är ett negativt tillstånd utan en konstruktiv process! Förvirring är nämligen en varningssignal om att någonting inte står rätt till. Tillåter du dig att ifrågasätta dig själv och din livssituation, istället för att bli rädd för förvirringen och försöka tränga bort den, innebär förvirringen en chans för dig att ta tag i ditt liv. Förvirringen blir därmed en första indikator på att någonting är fel och en väg tillbaka till en livssituation som är konstruktiv för dig.

Hjälp på vägen: Förvirring innebär ett gyllene tillfälle att reda ut din livssituation och att komma i genuin kontakt med dig själv, dina inre tankar och känslor! Ett första steg är att själv försöka sätta fingret på vilket område i livet som ger upphov till förvirring. Det kan då vara bra att ta till konkreta hjälpmedel som du kan återkomma till. Du kan t.ex. skriva ner dina tankar i en dagbok eller i ett anteckningsblock eller spela in dem på band. Försök att inte ställa för höga krav på dig själv på det här stadiet. Du har gott om tid på dig att i efterhand gå tillbaka och försöka urskilja en röd tråd som förklarar dina problem. Det är ofta svårt att på egen hand analysera sin livssituation och identifiera och bearbeta sina problem. Det är därför viktigt att du kommunicerar med andra medan du reder ut din förvirring. Bolla dina egna funderingar med personer i din omgivning! Du kan även söka professionellt samtalsstöd eller samtalsterapeutisk behandling.

23 okt söndag

hallååå alla!
trött, trist å tråkig.. dagen är en riktig T-dag...
glad som en lärka men trött upp å hoppa halv åtta, körde anna till jobbet, och njöt av en helt otroligt vacker soluppgång på vägen hem: dimma så allt såg "fade:at" ut, och en knallorange helt rund sol strax ovanför horisonten, vackert! väl hemma gick jag en morgonrunda m bella, lykigt klart o skönt m friskt syre.
började på frukosten å klunka i mig kaffe, smakar fortf inte gott utan socker men trägen vinner..
gubbe o barn ramla in lite då o då i köket, gossarna fick käka i soffan vid morgonprogrammen.
SEN började det... !
älskade maken började fråga om nästa vecka, nästa helg mm mm
hade tänkt mig att köra ner till mia m bara jihan den helgen som det är kalas o mulle, vill ju så gärna nu när jag äntligen inte har så ont i munnen längre, men frågor o förutsättande gör att det nog får skjutas på framtiden ännu ett litet tag, vi är inte så överrens där.. suck... jag vill åka på helgen o maken kan inte förstå varför jag inte åker mitt i veckan.. suck o dubbelsuck..
så där försvann all energi o ork på två röda, och dagen har sedan dess bara blivit slappa, moster world o gnometown..
tur ja bakade bröd i morse, gi-variant m pumpa morot nötter o rågkross till mig, och totalt misslyckade dö-bakta rågrutor till familjen.. jaja ja har ju bakat iaf.. å så gjorde jag klart inl av squaschen med..
nu är det dax att försöka göra nån kvällsmat, inspiration NOLL, har kokt kött klart kanske blir dillkött till la familia och nått annat te mej, vi får se..
det abolut värsta med dagar som dessa är att man skiter fullständigt i om man mår bättre av rätt mat, vilket gör att man äter lite vad som å vips får man börja om på noll... ja e sååååå in i helsingland TRÖTT på att vara FIBROMYALGIKER räcker ju med en dags skitmat så är neråtspiralen igång, och förståelsen för min sjukdom är alltför ofta LIKA MED NOLL även från närstående som borde ha lärt sig hur jag fungerar efter 10 års sjukdom, men nej peptalk, stötta o förstå är hundra mil bort..
klagar klagar o gnäller.. usch, bäst att avsluta här...
kram alla därute o hoppas vi ses igen i morgon.
-I morgon är en ny dag... 

21 okt fredag inl 1

godmorgon mina vänner!!
ja, alla andra åxå, ni som kanske är blivande vänner :)
idag känns det bra i kroppen, är trött sovit lite för lite kanske...
läser just ny en ny bok om mitt favoritämne: SAS, elitsoldater, kan varmt rekomendera Andu Mcnab`s böcker, de är dessutom verklighetsbaserade, REKYL heter just den jag läser nu.
mycket bra böcker, men svåra att lägga ifrån sig :)
stygnen i munnen plockades bort igår, det firades med att äta räkor :) gick lite si å så med tuggandet men åt dem gjorde jag :) muuums!
får nog räkna med ett par veckors ont till enl tandl, normalt sett gör dom inte en sådan här stor op i käke-mun på en gång utan delar upp på 4 olika op.. men ja ska säga det var en rackarns tur de gjorde allt på EN GÅNG, jag hade INTE gått tillbaka!
Nåja, allt såg fint o bra ut iaf!
känns gott i kroppen idag, beslutet att återigen utesluta kolhydrater känns ok, satt o googlade lite på olika recept utan kolhydrater o hamnade på den ena sidan efter den andra om GI, tydligen går GI ut på att äta "rätt sort" av kolhydrater, så nu får man väl säga att jag "går på GI-diet" då haha
hittade massor som verkade kul så nu ska jag sätta igång att baka o laga mat, stoppar lite i frysen för varje maträtt jag gör så kanske jag slipper halka tillbaka på mat som är "dålig" för min kropp. är jag nu bara lite enveten å ihärdig så kanske värken är uthärdbar denna höst-vinter-vår!!
plus i kanten verkar vara en rejäl viktminskning, så jag tror jag ska kombinera "min" kolhydratfria diet m GI-metoden!!
tänk va, både få mindre värk o loosa vikt, borde ju vara win-win-situation där :)
får nog knycka pappas digitala våg igen!! känner mig så taggad o inspirerad, google är bra!!
en väninna har gjort en gastric bypass nyligen (hejhej ifall du läser detta) så nu ska det bli så roligt att följa henne, lite peppande åxå, kunde hon leva på modifast i 5 veckor inför sin op, så kan baskemej jag fixa kolhydr fri kost :)
har ju pga trötthet tagit massor m socker i kaffet å tro mig idag smakade de apa utan!! men tar nog bara ett par dar att vänja sig av m det igen, så jag kämpar på! dricker alldeles för mycket kaffe så nu ska ja passa på att minska, gubben gör ju en termos färdigt kaffe till mig innan han åker på jobb på morron så ska försöka att inte dricka mer än det. blir nog tufft det med, men hoppas jag klarar det!
Nu blir de doggy-walk, sen ska jag nog testa lite recept :) känner mig så inspirerad o taggad!
ses senare alla vänner :)

20 okt torsdag

*SKRATTAR* tiden för mig jaja, gubben min var igårkväll på sammankomst inför jaktresan i nov, hoppsan, ingen som kunde hämta på kvällen.. då ringer vi frun...
Så, summan av kardemumman blidde att jag körde härifrån halv tio o vart hemma igen strax innan halv tolv..
alltså blev det inget litet inlägg igårkväll som de var tänkt.. nåja idag blir det nog flera ist!
skall till tandläkaren 13.15 och förhoppningsvis ta bort stygnen i munnen, känns inte ok med en mindre fiskerulle i total-trassel i munnen och det kliar som faaaan!! ja kommer att få kronisk kramp i tungan!!
är där o petar o pillar hela förbaskade tiden...
idag är det dessutom räkningsdax, är nog det tråååkigaste jag vet, att sitta o knappa in alla dessa förbaskat långa OCR-nummer men de ska ju göras å sen e man av m de i en månad... frågan är bara om ja ska göra´t innan el efter tandis.. får grunna på det..
NU: frukostdax
ses senare!

19 OKT ONSDAG

Hallåååå alla!! Long time no see!!
här är jag äntligen igen, livet har varit en smula rörigt o fibron har hållit mig under isen lääänge!
har massor att ta igen nu känner jag!!
varje gång jag är ute m Bella (hunden) tänker jag i skrift, blogginl efter blogginlägg skrivs ner i min hjärna men kommer inte längre än så!
kåserier, anekdoter happenings å tårar, allt har jag samlat på hög och nu är det FULLT!
har saknat all ork o energi för något annat än det nödvändiga...
dax att ta en walkabout till butiken sen ska jag skriva, kvällen är ändå ensam idag så tiden ska finnas!
på lut ligger bilder, tankar om mat o en hjärna som helt oförberett kuggade över totalt i ett hett bad avsett för avslappning... ibland blir man förvånad själv faktiskt.!
ses snart igen! 

RSS 2.0